Symposium Transformatie op 13 december 2012

Op donderdagmiddag 13 december 13.00 uur tot 18.00 uur 2012 organiseert het Gelders Genootschap in samenwerking met het Gelders Archief een bijzonder symposium over transformatie en hergebruik van (militaire) gebouwen en terreinen.

 Herbestemming en transformatie bestaan al eeuwen. Beleidsmatig zijn ze al jaren een belangrijk item. De belangrijkste input bij deze processen wordt vrijwel altijd geleverd door ontwerpers, (cultuur)historici, rekenaars, planologen en vastgoedkenners. Dat is merkwaardig. Transformatie is in veel meer vakgebieden een belangrijk onderwerp. Wat kunnen de traditionele herbestemmingdisciplines leren van andere vakgebieden? Zijn er witte vlekken in de methodiek? Zijn er taboes?

 In dit symposium wordt gezocht naar creatieve oplossingen. We willen een nieuwe, vrije kijk op herbestemming en transformatie ontwikkelen. De sprekers zijn onder meer topbioloog Arnold van Vliet, filmregisseur en creative producer Frank Alsema en Dr. Frits Groeneveld, gerenommeerd plastisch chirurg. Ieder zal vanuit hun eigen beroepspraktijk een onverwacht licht werpen op het thema ‘transformatie en hergebruik’.

Ook de locatie is ongewoon: de bunker Diogenes bij Arnhem, het voormalig commandocentrum van de 3e jachtdivisie van de Luftwaffe, Rijksmonument en uniek in Europa.

Wilt u zich laten inspireren en nieuwe inzichten opdoen?

Reserveer dan 13 december 2012 in uw agenda, binnenkort volgt meer informatie.

De kosten bedragen € 75,- per persoon, u kunt zich nu al aanmelden via info@geldersgenootschap.nl

Het symposium sluit aan bij het erfgoedfestival Gelegerd in Gelderland, dat in de zomer en herfst van 2012 plaatsvond.

 

reacties

reageren

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.