Ontwikkeling Luchthaven Twente wacht op aanbesteding

De gemeente Enschede en de provincie Overijssel hebben deze week een besluit genomen over de ontwikkeling van luchthaven Twente. De aanbesteding kan volgens de gemeenteraad en Provinciale Staten in gang worden gezet. Daarbij moet nog wel worden gewacht op het onderzoek van de Europese Commissie naar ongeoorloofde staatssteun. De verwachting is dat de Commissie haar onderzoek met een positieve uitkomst zal afronden.

Gemeente en provincie werken sinds de sluiting van de militaire luchthaven in 2003 aan een Gebiedsplan voor woningbouw, bedrijvigheid én een burgerluchthaven. Hiervan wordt veel spin-off verwacht voor de Twentse economie. Opening van de luchthaven is gepland voor 2017. Samen met de ontwikkeling van de A1-zone staat er de komende jaren nog veel op de planning voor Twente. OOST zal dat nauwlettend blijven volgen en daar regelmatig over schrijven

reacties

Dat is heel goed nieuws. De regionale vliegvelden hebben een geweldige toekomst. Zowel in passagiers - als vrachtvervoer. Vergeet echter ook de recreatieve luchtvaart niet. Een hobby waar ruim een miljoen mensen als piloot, leerlingvlieger, rondvluchten, onderhoudswerkzaamheden, aministratie en vliegclubs en niet te vergeten de talloze vliegtuigspotters plezier aan beleven.

reageren

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.