KCG presenteert resultaten creatieve matches KUNSTwerkt

Op de site www.kunstwerktgelderland.nl presenteert KCG de resultaten die KUNSTwerkt de afgelopen twee jaar boekte met de matches tussen kunstenaars en opdrachtgevers.

Steeds meer ondernemers, organisaties en overheden zoeken naar nieuwe wegen om zich te profileren of om tot innovaties te komen. Kunstenaars kunnen daarbij een rol van betekenis spelen. Vanuit een brede praktijkervaring adviseert KUNSTwerkt potentiële opdrachtgevers hoe zij geschikte kunstenaars kunnen vinden en een succesvolle samenwerking met hen kunnen aangaan.

Creatieve oplossingen
Op het vernieuwde voorplein van Koninklijke Burgers’ Zoo verrees dankzij de bemiddeling van KUNSTwerkt een door de bezoekers zeer gewaardeerde beeldengroep van Albert Dedden en Paul Keizer. Uit de kunstenaars die KUNSTwerkt voordroeg, koos het Nederlands Openluchtmuseum Alphons ter Avest om een ontwerp te maken voor het hekwerk rond de nieuwe jubileumboom. Ter Avest verbond aan het hekwerk een lange zitbank die plaats biedt aan hele schoolklassen.

KUNSTwerkt adviseert niet alleen bij kunstopdrachten in de openbare ruimte. Ook ondernemers en organisaties met een veel abstractere innovatievraag helpt KUNSTwerkt op weg: van een camping in de Achterhoek die zich wil onderscheiden van de concurrent tot een grote energiedistributeur die toekomstvisies aan een breed publiek wil tonen. Ook gemeentes maakten voor uiteenlopende opgaven gebruik van de bemiddeling van KUNSTwerkt.

Tijdelijke eyecatchers
In de contacten met potentiële opdrachtgevers merkte KCG dat zij niet alleen op zoek zijn naar structurele oplossingen en blijvende investeringen. Zij blijken ook geïnteresseerd in tijdelijke blikvangers en mobiele ruimtes. KCG vroeg daarom een aantal kunstenaars en ontwerpers van bijzondere en opvallende objecten om hun paradepaardjes op de KUNSTwerkt site te tonen. Deze objecten zijn te huur of te koop.

Nieuwste ontwikkelingen
Op dit moment werkt KUNSTwerkt met een bijdrage van de Euregio aan matches aan weerszijden van de grens: in de Achterhoek en West-Münsterland. Verder is KUNSTwerkt - in samenwerking met Radboud Universiteit Nijmegen - bezig met een reeks koppelingen tussen kunstenaars, wetenschappers en ondernemers onder de titel 'Business Troika'.

reacties

reageren

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.