Inspiratie voor mooie boerenerven op nieuwe website

Vrijdag 1 juni wordt de website Streekeigentijdserf.nl geopend door de vice voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, dhr. John Berends. De website is het resultaat van het project Streekeigen Eigentijds Erf: mensen kunnen hier terecht als zij de kwaliteit van hun boerenerf, en daarmee van het Gelderse landschap, willen verbeteren. De site geeft praktische, digitale en inspirerende voorbeelden van eigentijdse oplossingen voor erfbeplanting en tuinaanleg.

Kwaliteit van het landschap wordt mede bepaald door de bewoners. Het project Streekeigen-Eigentijds erf wil de kwaliteit van streekeigen (boeren)erven versterken door kennis over van erven te verbinden met de eigentijdse wensen van bewoners, en hiermee ideeën en inspiratie voor de inrichting van het erf aan te reiken. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Geldersch Landschap, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Gelders Genootschap hebben hiervoor hun expertise gebundeld. Behalve de website is er in elk van de drie regio’s in Gelderland een streekeigen en eigentijds erf gerealiseerd. Boerderij Nijenhuis in de Achterhoek, boerderij Bankenburg in het Rivierengebied en boerderij Kerkzicht op de Veluwe.

Voor inlichtingen kunt u contact op nemen met projectleider Christel Steentjes, ervenconsulent Gelders Genootschap: (026)442 17 42 of c.steentjes@geldersgenootschap.nl.

 

reacties

reageren

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.