Herwaardering Overijsselse Vecht - samenwerking loont !

Met veel plezier las ik het artikel in Het Waterschap van deze maand van Sjaak van 't Hof over de successen die worden behaald in en om Hardenberg met het herwaarderen vande Vecht. 

De Vecht die ik me nog uit mijn jeugd kan herinnerinneren die minstens een keer per jaar als en soort stinkend riool vol met dode vis langs ons dorp liep en vervolgens het Zwarte Water tot een nare rivier maakte.

Gelukkig is dat al jaren geleden, maar moest het toch nog een keer extreem hoog water zijn voor er anders omgegaan werd met het beheer van deze prachtige regenrivier die een groot deel van het Overijsselse landschap heeft gevormd.

Samenwerking van verschillende bestuurslagen en een luisterend oor naar de direct betrokken burgers heeft in Hardenberg er toe geleid dat er een mooie oplossing is gevonden voor een waterloop die grilleriger kan zijn dan menigeen denkt en die ruimte nodig heeft.

Mooi is het dat bestuurders en burgers elkaar weer weten te vinden en met elkaar iets moois weten te maken dat door jaren onachtzaamheid verloren is gegaan. Het hervinden van trots op je eigen omgeving en het met elkaar de schouders er onder zetten maakt het mogelijk om oude wonden te herstellen.

Een mooi verhaal over een goed project. Lees ook het artikel 'Water moet niet sturen maar leiden'.

 

 

reacties

reageren

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.