Hoogste punt Stadsbrug Nijmegen hoogtepunt?

Op 25 oktober jl. werd het hoogste punt van de nieuwe Stadsbrug Nijmegen “De Oversteek” bereikt. De nieuwe verbinding, die een verbeterde bereikbaarheid van Nijmegen mogelijk moet maken, begint duidelijke contouren te krijgen. Is met het bereiken van het hoogste punt ook het hoogtepunt van deze operatie een feit, of moet het mooiste nog komen?

Terwijl het motto van het komende Kabinet "bruggen slaan" is, wordt er in Nijmegen al een paar jaar gewerkt aan een nieuwe Stadsbrug. Het motto van dat project is “We maken De Oversteek”. Die oversteek is dan de toekomstige verbinding tussen De Waalsprong en Nijmegen-West.

Nijmegen, met 150.000+ inwoners, is de enige stad tussen Basel en Rotterdam die maar één verbindingsbrug heeft. Dat maakt de stad bijzonder kwetsbaar qua bereikbaarheid. Met een uitbreiding aan de overzijde van de Waal ("De Waalsprong", goed voor 30.000 inwoners extra) zou die kwetsbaarheid onaanvaardbaar worden vergroot.

Daarnaast heeft de aanleg van toekomstige verbinding ook positieve gevolgen voor de luchtkwaliteit in de stad. En het gebruik van fluisterasfalt, ook op de al bestaande, aansluitende wegen, brengt een vermindering van de geluidsbelasting met zich mee. Allemaal hoogtepunten in de ontwikkeling van Nijmegen sinds de opening van de Waalbrug in 1936. Bekijk hier de video over de noodzaak van de nieuwe stadsbrug.

Met het bereiken van het hoogste punt is meteen ook een hoogtepunt bereikt, maar er volgen er nog meer. De hoofdoverspanning die in aanbouw is moet namelijk nog "ingevaren" worden. De bouw vindt namelijk plaats op een platform in de omgeving van de uiteindelijke bestemming. Volgens de planning zou dat nog dit jaar moeten gebeuren. Daarna is het volgende hoogtepunt de opening van de nieuwe verbinding in november 2013.

Meer informatie over de Stadsbrug Nijmegen vindt u via de volgende links:

http://nijmegenstadsbrug.nl/index.html

http://www2.nijmegen.nl/wonen/ontwikkeling/stadsbrug

reacties

reageren

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.